H. Bating, keurslager

Spareribs met goud bekroond

Onze spareribs hebben een goudkeurcertificaat ontvangen. De onafhankelijke keurmeesters, onder leiding van vaktechnisch adviseur Paul van Trigt, keurden de spareribs op uiterlijk, smaak en bite.

Spareribs zijn goud waard

Tips van Henk

Groot vlees even laten rusten

Laat het vlees - bijvoorbeeld een stuk rosbief - eerst 10 minuten rusten onder aluminiumfolie voordat u het aansnijdt. Zo krijgen de vleessappen de tijd om zich over het hele stuk te verdelen. Gebruik een scherp mes en snijd het vlees dwars op de draad in dunne plakken.

Haasbiefstuk

Biefstuk is een algemene benaming voor malse delen van het rund die kort gebakken kunnen worden. Haasbiefstuk is de meest malse soort. Deze wordt gesneden van de haas, ofwel een spier aan de binnenkant van de ribben van het rund. Deze spier wordt weinig gebruikt en is daardoor zeer mals. Hoewel er nauwelijks nog ossen rondlopen, wordt haasbiefstuk nog steeds ook wel ossenhaas genoemd.

Hamlapjes

Hamlapjes komen van de achterham en zijn de meest malse varkenslappen. Omdat de structuur vrij stevig is, kunnen wij er mooie en gave blokjes van snijden.

Het bijzondere van sukadelapjes

Stooflappen is een verzamelnaam voor vlees dat tijd nodig heeft om mals te worden. We rekenen daartoe de sukadelappen, riblappen en doorregen lappen. Sukadelappen zijn gesneden van de schouder van een rund. Er loopt een peesje (bindweefsel waarmee de spieren aan het been vastzitten) door dit vlees. Dit peesje lijkt na bereiding op sukade en is ook eetbaar. Daaraan ontleent dit vlees zijn typische smaak en structuur.

Oorkonde gehakt

Ook dit jaar mochten wij de oorkonde voor ons gehakt weer ontvangen. Ons gehakt werd op een onverwacht moment gekeurd door Kwaliteits Bewakingsbureau Levensmiddelen (KBBL) Wijhe bv.

Voor de hygiƫnekeuring hebben wij een 9.8

H. Bating, keurslager

Scharmbarg 119
9407EC Assen
0592342839
0592342839

Openingstijden

maandag 10:00 - 18:00
dinsdag 08:30 - 18:00
woensdag 08:30 - 18:00
donderdag 08:30 - 18:00
vrijdag 08:30 - 20:00
zaterdag 08:30 - 17:00
zondag Gesloten